Openingsblog: even voorstellen

Gepubliceerd op 20 augustus 2019 om 21:33

Het is alweer bijna 9 jaar geleden dat ik, met een koffer in elke hand, richting de gate liep waar het vliegtuig op mij stond te wachten. Ik had zojuist voor langere tijd afscheid genomen van mijn ouders en mijn vriend. Ik weet nog dat de wieltjes van één van mijn koffers erg dicht bij elkaar zaten, waardoor deze veel te zware koffer steeds kapseisde.

De meeste klasgenoten van het vwo gingen studeren in Groningen. Of Zwolle. Een enkele waaghals ging naar Amsterdam of Maastricht. Ik niet.

Ik ging naar Bournemouth, Zuid-Engeland. Ik wilde chiropractor worden. En dit was de dichtstbijzijnde optie.

Vijf jaar lang werkte ik hard. Want pittig was het. Lange dagen met colleges en praktijklessen, daarbuiten nog flink wat uurtjes de boeken in. Dat chiropractie een bikkelharde universitaire studie is, weten niet veel mensen. Het harde werken had resultaat: ik voltooide elk jaar met prima cijfers, en haalde in 2015 probleemloos mijn Master of Chiropractic degree.

Ik verhuisde terug naar Nederland en werkte een aantal jaren in verschillende praktijken. Ervaring opbouwen was waar het om draaide. Mijn vriend werd mijn man, we kochten een huis en een jaar geleden werd onze zoon geboren. En nu is het tijd om het zelf te gaan doen, in een eigen praktijk, het samenbrengen van de kennis, vaardigheden en technieken van de afgelopen jaren.

Het kan zijn dat men in de omgeving Musselkanaal nog een beetje kennis moet maken met chiropractie. Er valt ook veel leuks over te vertellen. Daarom zal er de komende tijd, ook al opent de praktijk pas in september, regelmatig een blog verschijnen.

Vragen? Stuur even een mailtje of een appje.

 

Foto hier beneden: de kust van Bournemouth bij zonsondergang.


 »