Terugblik op 2019

Gepubliceerd op 23 december 2019 om 20:55

De laatste week van 2019 is ingeluid. Een patiënte omschreef de laatste dagen van zo’n jaar als ‘een mooi moment om te cocoonen met je familie en stil te staan bij het afgelopen jaar’. Het leek me ook een mooi moment om even terug te blikken op het afgelopen jaar en de start van de praktijk, die nu vier maanden bestaat.

Hoewel algemeen bekend is dat chiropractie de laatste jaren sterk groeit binnen Nederland, is het openen van een eigen praktijk altijd een sprong in het diepe. Het meest noordoostelijke hoekje van Nederland huisvestte tot kort geleden nog geen chiropractor, en ik was nieuwsgierig naar de respons op mijn komst naar deze - voor mij overigens thuis - regio. Die bleek positief. “Wat fijn, dat er een chiropractor dichter in de buurt zit”, “Ik had veel goede dingen over chiropractie gehoord, maar het was me te ver rijden”, zijn opmerkingen die ik veel hoorde.

De vraag was groot en de praktijk groeide snel. Zowel bekende als nieuwe patiënten wisten Chiropractie de Noorderling te vinden. De anderhalve dag die ik in september in Musselkanaal doorbracht, was al snel niet meer voldoende, en binnen een paar maanden ontstond er een wachtlijst. Om te zorgen dat er thuis genoeg brood op onze plank zou blijven komen, had ik tot kort geleden nog drie dagen in andere praktijken aangehouden, maar dat was al snel niet meer te combineren. Omdat zes dagen per week werken best een tijdje, maar in mijn vak niet lang, vol te houden is. Per januari blijft er daarom nog één werkdag in een hele fijne praktijk in Epe over.

Vóór de opening van de praktijk, zag ik voor me hoe ik - omdat mijn agenda toch nog niet zo vol zou zitten zou daar immers genoeg tijd voor zijn - minutenlang naar mijn lege witte muur zou staren om rustig te bedenken op welke manier ik mijn posters zou ophangen. De muur is nog steeds leeg en wit, want tijd om er rustig over na te denken is er nog niet geweest.

Het laat zien hoe groot de vraag naar chiropractie is. Ik ben blij dat ik jullie, Drenten en Groningers, hierbij mag helpen. In 2020 hoop ik op verschillende vlakken verder te groeien met Chiropractie de Noorderling, waarvan de kwaliteit van de zorg uiteraard op prioriteit nummer 1 staat. Ook ga ik meer dagen in eigen praktijk doorbrengen, zodat er hopelijk een iets rustigere werkweek ontstaat, wat voor mijn eigen gezondheid, de balans in de praktijk en de balans in mijn gezin beter is. En hopelijk is er dan tijd om die posters eindelijk op te hangen.

Ik wens jullie hele fijne, gezonde en gezellige laatste dagen van 2019 toe!

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Corry
een jaar geleden

Trots op je!!