Eén-jarig bestaan

Gepubliceerd op 2 september 2020 om 10:12

Chiropractie de Noorderling bestaat morgen 1 jaar.

Mijn eigen plan trekken, mijn eigen manier van benaderen en behandelen toepassen, voor de volle honderd procent gaan in het bieden van de juiste oplossingen om iemands gezondheid naar een hoger plan te tillen, patiënten antwoorden bieden die ze nog niet hadden kunnen vinden, zoveel tijd besteden aan een patiënt als ik voel dat nodig is, zonder dat ik over mijn schouder hoef te kijken of aan iemand daarover verantwoording hoef af te leggen, authentiek en mezelf blijven en mijn persoonlijkheid zonder beperkingen van buitenaf voor me laten werken: dat is wat ik wilde.

Het was een sprong in het diepe, september vorig jaar. Het waren dagen van hard werken en nachten van regelmatig wakker liggen. Als perfectionist zijnde was ik zelfs bezig met welk type plakbandrol ik op mijn bureau wilde hebben staan. Dat perfectionisme heb ik deels los moeten laten, want het bleek niet zo te werken, daarvoor had ik het gewoon veel te druk, zowel thuis als in de praktijk. Ik kon binnen zes maanden mijn werk in andere praktijken afbouwen en volledig mijn eigen praktijk gaan leiden, wat veel rust gaf. En ik heb nog steeds een waardeloze plakbandrol; hij blijft niet eens staan als je een stukje plakband eraf trekt.

Enkele maanden na de start van de praktijk kwam corona op ons af. Wederom slapeloze nachten. Ik vond het vreselijk om de hulp die ik jullie in de praktijk bood te moeten loslaten en niet te weten voor hoe lang. Vooral de acute klachten, de complexere ziektebeelden en de baby’s en jonge kinderen met problemen hebben me ’s nachts wakker gehouden. Tel daar de praktische en financiële zorgen bij op, dan kun je vast begrijpen dat het geen gemakkelijke tijd was. Maar het heeft me ook veel gebracht: ik heb moeten loslaten, en dat was toch een goede oefening. En ik heb mijn hoofd boven water weten te houden!

Wat ik wil voor de toekomst is eigenlijk hetzelfde als wat ik in de eerste alinea omschreef. Die kernwaardes blijven hetzelfde en daar werk ik hard voor. Hoe het verder gaat verlopen? Uitbreiding, meer collega’s, ingebouwde airconditioning, nieuw plakbandrol? Geen idee. Ik laat het leven graag op z’n beloop. Kiek’n wat ’t wordt.

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.