Over de behandeling

Uw chiropractor kan uw klachten met verscheidene technieken behandelen. Welke technieken worden toegepast, hangt af van de aard van uw klachten, uw wensen en uw behoeftes. Tijdens het eerste consult wordt dit uitgebreid met u besproken en wordt een behandelplan opgesteld die het beste bij u past. 

 

Een bekende techniek is de manipulatietechniek. Hierbij wordt een snelle, gecontroleerde rekbeweging uitgevoerd op een gewricht met als doel de bewegelijkheid van dat gewricht te herstellen. Hierbij ontstaan hele kleine gasbelletjes in het gewricht, waardoor u soms een ‘krakje’ kunt horen. Hoewel deze over deze manipulatietechnieken vaak gesproken wordt, is dit slechts één van vele technieken uit de gereedschapskist van de chiropractor. Uw chiropractor werkt ook met spieren, bindweefsels en schedeltechnieken, en tevens kan triggerpointtherapie of taping worden toegepast. 

 

Naast specifieke chiropractische behandeling kan met u worden gesproken over preventie van uw klachten in de vorm van advies over ergonomie, houding, stressreductie, sport en bewegen, voeding en oefeningen.